Başkanın Özgeçmişi

19.03.1962 tarihinde Erzurum’da doğdu. 1979 yılında Erzurum, Atatürk Yapı Meslek Lisesini bitirdikten sonra 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 2017 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bölümü ile Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı.  Askerliğini 1990 yılında yapmıştır. Birçok seminer ve kurslara katılmış, çok sayıda teşekkür ve takdir belgesi almıştır. İş hayatına İnşaat Teknisyenliği ile başlamış çeşitli gazete ve haber dergilerinde musahhihlik yapmıştır. Tarih Öğretmenliği ve yöneticilik yapmış, 2000-2004 yılları arasında Erzurum Lisesi Müdürlüğü görevini yürütmüştür. Yayımlanmış çok sayıda makalesi ve 6 adet basılmış kitabı bulunmaktadır. 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Uzundere Belediye Başkanlığı\' na seçilen Muhammet Halis Özsoy 2019 yılı Mart ayı sonuna kadar 15 yıl süreyle görev yapmıştır. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde ilçe halkının teveccühü ile yeniden Uzundere Belediye Başkanlığına seçilmiştir. Kırsal, yerel, bölgesel kalkınmanın güncel olanakları ile ilgili çalışmaları bulunmakta olup, birçok ulusal ve uluslararası projeyi hayata geçirmiştir. Muhammet Halis Özsoy evli ve iki çocuk babasıdır.

İçerik Dökümanları

İçerik Fotoğrafları