94. Uluslararası Uzundere Karakucak Güreşleri

Erzurum'un Uzundere ilçesinde bu yıl 94'üncüsü düzenlenen karakucak güreşlerinde Fatih YAŞARLI başpehlivan oldu.

İlçe merkezindeki alanda gerçekleştirilen ve 18  ayrı kategoride yapılan güreşlere, Türkiyedeki 'deki 18 ilin yanı sıra Azerbeycan, İran  ve Gürcistan gibi ülkelerden yaklaşık  300 sporcu katıldı.

Kura çekiminin ardından yıldızlar kategorisiyle başlayan 94. Uluslararası Uzundere Karakucak Güreşleri'nin büyükler kategorisinde, sporcular birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

Güreşlerin en çok ilgi gören başpehlivanlık bölümünde ise finalde İranlı rakibi Celil Türmadi'yi yenen Erzurumlu Fatih Yaşarlı başpehlivan oldu.

Uzundere Belediye Başkanı Özsoy güreş sporunun ata sporu olduğunu ifade ederek, " güreş sporunu yaşatmaya özen gösterildiğini bu yıl 94. üncüsünü gerçekleştirdiğimiz karakucak güreşlerine her geçen gün katılım artmakta, ulusal ve uluslararası alanda kendisini göstermiş güreşçilerimizle katılmaktayız dedi. Özsoy , İlçedeki spor kulüpleriyle ata sporu güreşe hizmet ettiklerini belirterek, söz konusu organizasyona 5 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katıldığını ifade etti.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği güreşlerin sonunda dereceye girenlere ödül ve madalyaları verildi.

Tarih: 02.11.2017

23.12.2013
Uzundere Yeni Web Sitesi ...

23.12.2013