3. Emrah Özbay Uluslararası Buz Tırmanış Festivali 27-31 Ocak 2017 Tarihlerinde İlçemizde Yapıldı...

Avrupa kıtasının en iyi buz tırmanışı rotaları arasında gösterilen Erzurum'un Uzundere Şelaleleri, dünyanın en iyi tırmanışçılarını uluslararası organizasyonda buluşturdu.

Buzula dönüşen 14 şelaleye 17 ülkeden gelen 162 siporcu tırmandı.Sporcuların güvenliğini jandarma komandolar sağlarken Rus kadın dağcı Mentovskoya, 'Şelalelere hayran kaldım' dedi.

Bahar aylarında çok hızlı ve güçlü akan Erzurum'un dereleri kışın donarak buza dönüşünce, uluslararası kış sporlarının yapılmasına imkan veriyor.Türkiye'nin en iyi yüksek irtifa dağcısı Tunç FINDIK ile Erzurum Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği Başkanı Çetin Bayram'ın 4 yıl önce keşfettiği 26 şelaleden 14'ü, dünyanın en iyi buz ve kaya tırmanışçılarını bir araya getirdi.

Uzundere'de düzenlenen '3.Emrah Özbay Uluslararası Buz Tırmanış Festivali için 17 ülkeden 162 dağcı donmuş şelalelere tırmandı.Rusya, İran, Nepal, Fransa, ABD, İsviçre, İtalya, İspanya, Kırgızistan, Nahcivan, Romanya, Azerbaycan, Kanada, Almanya, Moğolistan, Gürcistan ve Portekiz'den gelen dağcılarla birlikte Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen sporcularda buz şelalelerine çıktı.

Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 162 dağcı, yükseklikleri 20-130 metre arasında olan donmuş şelalelere çıkarken özel ekipmanlar kullandı. Buzda ilerlemek için çivili ayakkabı, çekiç ve buz vidası kullanan tırmanışçılara, Doğan Palut, Zorbey Aktuyun, Anıl Şarkoğlu gibi deneyimli dağcılar rehberlik etti.Anadolu Sütünü, Çetin Ceviz, soru işareti, Serafin ve Sarıgelin isimleri verilen şelaleler en çok ilgiyi gören rotalar oldu.Festivale ev sahipliği yapan Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, ''Doğallığıyla ilgi gören şelalelerimizin ülkemizin tanıtımına ve turizmine katkı sağladığını görmek mutluluk verici. Önümüzdeki yıllarda festivalimizi büyütmeyi planlıyoruz '' dedi.

Tarih: 31.01.2017

03.06.2015
Erzurumun Şiirleri Uzunderede

03.06.2015
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Uzundereyi ziy

10.06.2015
Altay Müzik Grubu Moğolistandan Gelerek Cumhurbaşk

26.05.2015
İstanbul Erzurumlular, Kartal Erzurumlular Vakfı v

07.05.2015
Türkiye Dağcılık Federasyonu Yaz Temel Eğitim Kurs

16.04.2015
Kutlu Doğum Haftası ve 1001 Hatim Duası

10.06.2015
Uzundere Gülspor Kulübünün Curling Başarısı

24.03.2015
Uzundere Belediye Başkanlığımızdan Eğitime Bir Kat

26.01.2015
Uluslararası Buz Tırmanış Festivali Uzunderede yap

25.11.2014
24 Kasım Öğretmenler Günü İlçemizde Kutlandı.

1  2  3  4  [5] 6  7